Deelnemen

Waarom Karvanstal?

Met zoveel regio’s, dorpen en bouwstijlen is het bezoeken van iedere carnavalsoptocht tijdens carnaval onmogelijk. Vanuit die gedachte is Karvanstal geboren. Door het Zuid-Nederlands kampioenschap carnavalswagens twee weken na carnaval te organiseren, bieden we zowel deelnemers als bezoekers de kans om deel te nemen aan een unieke optocht met wagens uit diverse windstreken. Omdat we ons evenement tussen carnaval en halfvasten plannen, hebben veel wagenbouwers nog de mogelijkheid om “de kar van stal te halen”. Daarom vindt Karvanstal altijd plaats twee weken na carnaval.

Ondersteuning & tegenprestatie

Uiteraard begrijpen wij als geen ander dat het bekostigen van een carnavalswagen niet makkelijk is, vandaar dat iedere deelnemer dan ook een startbedrag ontvangt. Op deze manier hopen we bij te dragen aan de traditie van het wagen bouwen en samen carnaval levendig te houden. Als je bij de top 10 eindigt, ontvang je bovendien prijzengeld naast het startbedrag! Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral contact met ons op.

Logistiek

Is de afstand naar Someren-Eind wat ver en is het logistiek bijvoorbeeld lastig om de wagen op zondagochtend naar Karvanstal te brengen? We denken graag met jullie mee! In samenwerking met lokale ondernemers hebben we mogelijkheden om wagens en attributen al op zaterdag onderdak te bieden. Zijn er zo wellicht meer vragen of uitdagingen. Laat het ons weten, wij denken graag in oplossingen.

We willen ons inschrijven, hoe gaat het in zijn werk?

Inschrijven voor Karvanstal is een fluitje van een cent! Vul enkele gegevens in via het inschrijfformulier op onze website en binnen 2 minuten is de inschrijving bevestigd. 

Vervolgens nemen wij contact met jullie op en komen we graag persoonlijk langs. We beoordelen niet alleen de wagen, maar willen jullie ook leren kennen! Dit geeft tevens de ruimte om vragen aan ons te stellen en de mogelijkheden te bespreken. Wanneer carnaval nadert maken we ondertussen een selectie, inschrijven is namelijk geen garantie tot deelname. We hopen jullie in ieder geval te mogen verwelkomen en het goede nieuws te mogen brengen met een Karvanstal welkomstpakket!

Wil je alvast meer weten over onze algemene toelatingseisen en het reglement? Klik dan hier

Hoe ziet een dag (of weekend) eruit als deelnemer van Karvanstal?

Het goede nieuws is gebracht, jullie mogen deelnemen aan Karvanstal! Tijd om het weekend eens goed onder de loep te nemen. Samen een feestje bouwen is tenslotte de beste manier om het weekend in te luiden en daarom openen we Karvanstal dan ook graag met onze feestavond op zaterdagavond. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis! Het programma en verdere informatie over de feestavond van Karvanstal 2024 volgt binnenkort.

Het goede nieuws is gebracht, jullie mogen deelnemen aan Karvanstal!

Tijd om het weekend eens goed onder de loep te nemen. Samen een feestje bouwen is tenslotte de beste manier om het weekend in te luiden en daarom openen we Karvanstal dan ook graag met onze feestavond op zaterdagavond. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis! Het programma en verdere informatie over de feestavond van Karvanstal 2024 volgt binnenkort.

 

En dan is het eindelijk zover, de zondagochtend is aangebroken en het Zuid-Nederlands kampioenschap voor carnavalswagens staat voor de deur! Afhankelijk van wat we met elkaar hebben besproken, zal elke wagen beginnen met de opbouw op zijn toegewezen locatie. Hieronder vind je een indicatie van wat je vanaf dat moment kunt verwachten:

 

09.00 – 11.00 uur: In overeenstemming en afhankelijk van de planning krijgt iedere deelnemer door hoe laat ze op welke locatie de wagen kunnen opbouwen.
09.00 – 13.00 uur: Is de wagen opgebouwd? Dan helpen onze wagenbegeleiders wanneer nodig jullie naar het startnummer.
14.00 uur: Om 14.00 uur start de optocht, de route vind je hier.
16.45 uur: Het laatste startnummer nadert ongeveer het einde van de route, deelnemers kunnen een voor een onder begeleiding van onze wagenbegeleiders gaan afbouwen en vertrekken.
20.30 / 21.00 uur: Onze regionale jury met zijn grote diversiteit heeft gesproken, de winnaar is bekend. We starten met de prijsuitreiking.
21.30 uur: De uitslag is bekend! Tijd om samen nog een keer te proosten op een fantastisch carnavalsseizoen.
00.00 uur: De ‘tent’ gaat sluiten, we zien jullie graag volgend jaar weer!


Nog vragen over deelname? Stuur ons dan een berichtje! We staan niet alleen via onze socials klaar, maar we komen ook graag persoonlijk bij jullie langs. Samen bespreken we graag alle mogelijkheden.

DURVEN JULLIE DE STRIJD AAN?