DEELNEMEN

Waarom Karvanstal?

Met zoveel regio’s, dorpen en bouwstijlen is het bezoeken van iedere carnavalsoptocht is onmogelijk. Vanuit die gedachte is Karvanstal geboren. Door 2 weken na carnaval het Zuid-Nederlands kampioenschap carnavalswagens te organiseren bieden wij voor deelnemers als bezoekers een unieke optocht met wagens uit diverse windstreken.

Doordat we tussen carnaval en halfvasten zitten is het voor veel wagenbouwers mogelijk om nog eenmaal de kar van stal te halen en daarom wordt Karvanstal altijd 2 weken na carnaval georganiseerd.

Ondersteuning & tegenprestatie

Vergoeding:

Uiteraard weten wij als geen ander dat het bekostigen van een carnavalswagen niet makkelijk is, vandaar dat iedere deelnemer een startbedrag ontvangt. Hiermee hopen wij ook een bijdrage te leveren aan de traditie van het wagenbouwen en samen carnaval bruisend en levendig te houden. Behaal je de top 10? Dan ontvang je naast het startbedrag ook prijzengeld! Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Overige ondersteuning:

Is de afstand naar Someren-Eind wat ver en is het logistiek moeilijk om de wagen zondagochtend naar Karvanstal te transporteren? Dan denken wij graag met jullie mee! Samen met lokale ondernemers hebben wij ruimtes beschikbaar om wagens en attributen op zaterdag al onderdak te bieden. Zijn er zo wellicht meer vragen of uitdagingen? Laat dit ons weten, wij denken graag in oplossingen.

IN HET KORT

‘Hoe ziet een dag er uit als deelnemer van Karvanstal?’

09.00 – 11.00 uur

In overeenstemming en afhankelijk van de planning krijgt iedere wagen door hoe laat ze op welke locatie de wagen kunnen opbouwen. 

09.00 – 13.00 uur

Is de wagen opgebouwd? Dan helpen onze wagenbegeleiders wanneer nodig jullie naar het startnummer.

14.00 uur

Om 14.00 uur start de optocht, de route vind je hier.

16.45 uur

Het laatste startnummer nadert ongeveer het einde van de route, deelnemers kunnen een voor een gaan afbouwen en vertrekken. 

20.30 / 21.00 uur 

Onze regionale jury met zijn grote diversiteit heeft gesproken, de winnaar is bekend. We starten met de prijsuitreiking.

DURVEN JULLIE DE STRIJD AAN?